Western Digital My Book 14 TB

De Western Digital My Book 14 TB is een goedkope externe harde schijf voor Windows en Mac. Vergeleken met de conccurentie is hij toch een stuk goedkoper en daarom wordt hij ontzettend veel verkocht. Hij heeft een wat groter formaat, maar in principe biedt hij hetzelfde als de compactere schijven, maar dan voor een lagere prijs. Daarnaast kun je automatisch backups maken met de WD software.
€99,99 Koop Nu
1

Western Digital My Book 14 TB

14 TB opslag

De Western Digital My Book 14 TB externe harde schijf wordt geleverd met 3 jaar garantie. Dit is een jaar meer als bij de meeste merken en daarom dus al zijn investering waard. Bovendien heeft hij een opslag van 14 TB en is hij een van de goedkopere met zo’n grote opslagcapaciteit. Western Digital is een merk wat internationaal heel bekend is. Van origine bestaat dit bedrijf het langste, namelijk sinds 1970. Door de grote productielijnen weten hun de prijs laag te houden. Het formaat mag dan wat groter zijn, maar hierdoor bespaar je ook weer veel geld.

De kleinere formaten zijn vaak een stuk duurder omdat de onderdelen daarvoor ook een stuk duurder zijn. Een ander groot voordeel is dat er speciale software is waarmee je automatisch een backup kunt maken van je computer of laptop. Dit zorgt ervoor dat je daar zelf niet naar om hoeft te kijken. Je bepaald bovendien ook nog zelf of je dit dagelijks, wekelijks of maandelijks doet. Daarnaast zijn je gegevens ook super veilig, want je kunt de schijf beveiligen met een wachtwoord. Hierdoor komen gevoelige gegevens van klanten ook niet in de handen van mensen die daarmee kwaad willen doen.

Veel capaciteit voor een vaste lage prijs

2

Waarom het merk Western Digital?

Het merk Western Digital

Wij zijn al meerdere jaren enthousiast over het merk Western Digital, maar sinds kort hebben wij de Western Digital My Book 14 TB ook in gebruik. Het fijne van dit merk is de lage prijs, maar ook vinden wij het design prachtig. Hij is wat groter waardoor het net lijkt alsof je een mini computer in de kast hebt staan. Meenemen is wat lastiger met dit formaat, maar dat nemen we op de koop toe. Daarnaast is hij te gebruiken voor zowel Windows alsmede Mac computers en laptops. Ook beschikt hij over een geavanceerd beveiligingsprogramma. Wat ervoor zorgt dat je gegevens versleuteld zijn en dus ook niet in handen van anderen kunnen komen.

Natuurlijk kun je hem ook gewoon gebruiken voor de opslag van bestanden, foto’s of video’s. In de praktijk wordt hij daar namelijk het meeste voor gebruikt. Bedrijven gebruiken ook wel eens op hun netwerk voor extra opslag voor de medewerkers. Om je een idee te geven van de opslag deze biedt ruimte voor ongeveer 3,5 miljoen foto’s of 7000 uur aan filmopnames. Hier kun je dus de komende jaren nog wel mee vooruit. Documenten en spreadsheets nemen vaak nog minder ruimte in beslag. Deze kunnen er dan ook meer als 1400 miljoen opgezet worden.

3

Kwaliteit voor een betaalbare prijs

Goedkoop extra opslag

Je ziet meteen dat de Western Digital My Book 14 TB over een degelijke kwaliteit beschikt. De USB poort is 3.0 en dat betekent dat hij gigabytes in enkele seconden kan lezen, maar ook kan schrijven. Hij is daarnaast heel eenvoudig te gebruiken door de voeding op een vrij stopcontact aan te sluiten en daarna verbind je de USB kabel vanaf de externe harde schijf naar een computer of laptop. Daarnaast leveren ze er ook de nodige software bij zoals WD discovery die je stap voor stap alles laat instellen. Hierbij kun je de schijf in juiste formaat formatteren, maar ook kun je meteen de juiste instellingen doorvoeren voor het maken van backups.

Externe harde schijf 14 TB.jpg

Tevens hebben ze ook een drive utilities gedeelte waarmee je alles qua prestaties van je externe harde schijf kunt regelen. Als je veel bestanden op de schijf hebt staan kan het zijn dat hij iets trager wordt. Met de software defragmenteer je hem en ruim je ongebruikte bestanden met een klik op. Dit zorgt er in een paar minuten tijd weer voor dat hij precies zo goed werkte als dat jij hem uit de verpakking hebt gehaald. Met WD security kun je alle bestanden versleutelen en beveiligen. En zo zijn er nog veel meer handige tools…


4

Ons cijfer voor de Western Digital My Book 14 TB

Samenvatting

Het team van Pcbetaalbaar.nl is het er unaniem over eens dat de Western Digital My Book 14 TB een 9 verdiend. Hij is namelijk heel eenvoudig te instaleren doordat ze ook software meeleveren die je kunt downloaden. Voor een leek die dit nog nooit heeft gedaan is het zelfs een eitje, want je kunt stap voor stap alles instellen. Van het maken van backups tot aan het beveiligen van de bestanden op deze externe schijf. Het enige nadeel wat wij zouden kunnen bedenken als nadeel is dat je hem niet via de WIFI kunt koppelen. Maar dat gebruiken de meeste mensen toch niet, wat dat betreft blijven we een beetje ouderwets om zo ook zekerheid te hebben van de werking.

PC betaalbaar de manier om betaalbaar computers en laptops te kopen
Logo
Enable registration in settings - general