Voordelen van een Chromebook

Voordelen van een Chromebook

Het kopen van een laptop is een dure aangelegenheid In tegenstelling tot het kopen van een Chromebook. De laptops zijn namelijk niet goedkoop en kosten al snel meer dan 500 euro, vandaar ook dat het slim is om goede research te doen. Echter is het ook mogelijk om een Chromebook te kopen, dat is namelijk veel betaalbaarder en ideaal voor bepaalde consumenten. Deze laptop richt zich op het internet, oftewel online gebruik. Het werkt allemaal net even anders dan een ‘normale’ laptop. Mocht je overwegen om een deze speciale vorm van een laptop te kopen, dan is het handig om even alle voordelen door te nemen.

Waar kan ik een Chromebook kopen?

Een Chromebook is een bekende optie geworden en verkrijgbaar bij alle bekende en onbekende elektronicazaken. Je kan ook een kijkje nemen bij een webshop, zoals CoolBlue, MediaMarkt of Bol.com. Wij raden je aan om de aanbiedingen ook goed in de gaten te houden, want een Chromebook zal regelmatig voor een stuntprijs worden aangeboden.

Voordeel 1: goedkope optie

Een Chromebook is verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Er zijn veel Chromebooks verkrijgbaar voor een relatief laag bedrag, vaak soms voor minder dan 300 euro. Natuurlijk kan je ook voor een duurdere optie kiezen, maar dat is vaak niet eens nodig. Het voordeel is simpelweg dat een Chromebook over het algemeen veel goedkoper is dan een ‘normale’ laptop.

Voordeel 2: hoge snelheid

Een SSD laptop is altijd een goede keuze. Een Chromebook beschikt over een SSD en dat biedt verschillende voordelen. Allereerst zal de laptop snel opstarten en kan je eenvoudig met een hoge snelheid tussen de apps schakelen. Het opstarten van een Chromebook duurt een paar tellen. Daarnaast zal jij gebruik gaan maken van Chrome OS, een licht systeem dat eveneens voor een hogere snelheid zorgt. De goedkope normale laptops laten juist veel liggen op het gebied van snelheid.

Voordeel 3: lager gewicht

Als jij een laptop koopt, dan ben jij waarschijnlijk van plan om deze vaak mee te nemen. Je kan een Chromebook dan ook meenemen naar school, werk of onderweg gebruiken. In dat geval wil jij natuurlijk genieten van een laag gewicht, aangezien je er de gehele dag mee zal rondwandelen. Een Chromebook staat juist bekend om zijn lage gewicht, aangezien er geen harde schijf aanwezig is. Dat scheelt zomaar een kilo en dat zal je zeker merken. De meeste modellen passen ook in de schooltassen, wat een pluspuntje is.

Voordeel 4: apps uit de Play Store

Een Chromebook werkt met applicaties en die kan jij eenvoudig downloaden in de Google Play Store. Er zijn veel populaire apps beschikbaar, zoals Microsoft Word, Netflix, Disney+, Videoland, Pixlr Editor en ga zo nog maar even verder. Een klein minpuntje is wel dat niet alle apps even goed werken op een Chromebook, maar zich alleen richten op de smartphone-gebruikers. Gelukkig zijn er miljoenen apps te vinden in de Google Play Store, zowel betaalde als gratis apps.

Voordeel 5: geweldige accu

Iedereen die een laptop koopt zal extra letten op de accuduur, want je wil wel dat de laptop een lange tijd meegaat. Een Chromebook beschikt over een zeer goede batterijduur, meestal van minimaal acht uur. Er zijn ook uitschieters van 12 uur, dus dat is gewoonweg prima. Dat komt voornamelijk doordat een harde schijf en zware processor ontbreekt. Een Chromebook gaat dus gemakkelijk een gehele schooldag of een werkdag mee.

PC betaalbaar de manier om betaalbaar computers en laptops te kopen
Logo
Enable registration in settings - general