Best beoordeeld

TP-Link TL-WA860RE – goedkope WIFI versterker

Met deze WIFI versterker krijg je een nog betere internetverbinding in huis of op kantoor!
7.5/10 (Expert Score)
Product is rated as #2 in category Wifi Versterkers

De TP-Link TL-WA860RE – goedkope WIFI versterker is een zogenaamde range extender die 300 MB per seconde kan halen, wat meer als voldoende is voor de meeste mensen. Hij versterkt als het ware het signaal van de router in ruimtes waar minder bereik is. Je plaatst hem ongeveer in het midden van de router en de plek waar je internet nodig hebt. Soms heb je er meerdere nodig als de afstand te lang is. Een van de grote voordelen is dat hij ook beschikt over een LAN aansluiting. Hiermee kun je een hogere snelheid halen, en voor gamers en streamers of mensen die veel downloaden is dit ook echt nodig. Het enige nadeel is dat je hem wel in de buurt van de router moet hebben hangen waardoor je soms 2 of meerdere versterkers nodig hebt.

Een groot voordeel van deze versterker is wel dat hij 802.11 b/g/n netwerken ondersteund en daardoor ook kan doorsturen naar een computer of laptop. Ook de nieuwere routers worden hiermee ondersteund en dat voor een lage prijs. Als je gebruik maakt van de LAN verbinding wil dit niet zeggen dat hij alles opslurpt. Integendeel in de meeste gevallen behoud hij dezelfde snelheid en daardoor is de WIFI ook nog erg vlot. Het verschil is vaak minimaal en daar merk je echt pas wat van als je meer als 5 apparaten met deze extender verbind.

Wat en waarvoor kun je hem gebruiken?

Je kunt de TP-Link TL-WA860RE – goedkope WIFI versterker zowel prive als zakelijk gebruiken om de snelheid van internet te verbeteren. Hij versterkert het signaal van bijvoorbeeld de router, maar je kunt hem ook gebruiken om de snelheid van een netwerk in te delen. Hij verdeeld de verschillende apparaten dan op de versterker in plaats van de router. Dit zorgt ervoor dat je onder aan de streep overal een snellere verbinding kunt maken. Hierdoor raakt de router niet te vol en vatbaar voor uitval.

Er zit ook een LAN aansluiting op dus eventueel kun je ook een bekabelde verbinding aanleggen. Tevens is het mogelijk om hier een switch mee te verbinden zodat je meerdere bekabelde verbindingen kunt aanleggen. Er zitten daarnaast 2 afneembare antennes op die je kunt gebruiken om het signaal nog beter uit te zenden. Als de ruimte recht boven je zit dan plaats je ze recht en als je schuin zit weer schuin.

Maak zowel een bekabelde alsmede een WIFI verbinding

Goedkope WIFI versterker

Extra tips om op te letten

Tips voor het kopen van een WIFI versterker?

Bij het kopen van een WIFI versterker zoals de TP-Link TL-WA860RE – goedkope WIFI versterker hebben wij een aantal tips waarop je kunt letten:

  • Hoeveel antennes heeft de versterker en zijn ze ook buigbaar?
  • Beschikt hij ook over bekabelde verbindingen?
  • Welke snelheid kan de versterker maximaal halen?
  • Zijn er restricties verbonden aan het aantal apparaten wat er gelijktijdig op verbonden kan zijn?
Bekijk de specificaties en reviews altijd goed, zodat je zeker weet dat je geen miskoop gaat doen!

Totale score

Wij geven de TP-Link TL-WA860RE – goedkope WIFI versterker een 7

Als wij een cijfer moeten geven aan de TP-Link TL-WA860RE – goedkope WIFI versterker dan krijgt hij zeker een 7. De snelheid is meer als voldoende voor thuisgebruik, maar voor bedrijven met meer als 25 apparaten weer niet.

Pluspunten:

  • Je kunt de antennes buigen, waardoor je het signaal ook precies de goede richting op kunt sturen
  • Het is een betrouwbaar merk met een zeer goede garantie
  • Er zit ook een LAN poort op als je een bekabelde verbinding wil aanleggen

Minpunten :

  • De plaatsing en installatie kosten relatief veel tijd, maar dit doe je ook maar een keer, dus daar mag best wat tijd in geïnvesteerd worden zodat je jarenlang plezier hebt.

Eindscore : 7

PC betaalbaar de manier om betaalbaar computers en laptops te kopen
Logo
Enable registration in settings - general