Best beoordeeld

TP-Link RE650 WIFI versterker

Geniet overal in huis van een stabiele en snelle WIFI verbinding.
7.5/10 (Expert Score)
Product is rated as #1 in category Wifi Versterkers

De TP-Link RE650 WIFI versterker is een van de meest populaire op dit moment. Dit komt doordat hij relatief betaalbaar is, maar ook van hoge kwaliteit. Hij beschikt namelijk over meerdere antennes, waardoor het gebruik van meerdere apparaten ook goed gaat. Tevens kun je hem met de gratis Tether app beheren. Zo zie je niet alleen wie er verbonden is met het netwerk, maar ook kun je ouderlijk toezicht instellen. Wij vinden het een gebruiksvriendelijke app waarin je alles kunt zien wat je nodig hebt. Het is in ieder geval een stuk eenvoudiger te bedienen als de standaard methode via een ip adres.

Je kunt ook nog kiezen van welk netwerk je gebruik maakt met bepaalde apparaten. Op het 2.4 GHZ netwerk is een maximale snelheid van 800 megabyte per seconde haalbaar. Het 5 GHZ netwerk kan snelheden halen tot wel 1733 megabyte per seconde. Daarnaast kun je hem door de extra antennes zo instellen dat je hem tot wel 6 ruimtes kunt gebruiken. Hierdoor is het niet altijd nodig om meerdere WIFI versterkers te kopen.

Waarvoor kun je een draadloze versterker gebruiken?

Een TP-Link RE650 WIFI versterker kun je gebruiken voor de ruimtes waar je geen of een slecht signaal hebt. Door dit kastje tussen de ruimtes en de router in te plaatsen zorg je ervoor dat er een beter netwerk komt. Hij wordt als het ware vanaf een nieuw punt weer herverdeeld en vaak is dit in het midden, waardoor je dus in de andere ruimte ook bereik hebt. Het verbinden is na de installatie vrij eenvoudig. Het is niet anders als bij een normale WIFI verbinding op de computer, laptop of andere apparaten.

Er zit daarnaast ook een LAN poort op. Je zou dus eventueel op deze repeater ook nog een bekabelde verbinding kunnen maken. Dit haalt net wat meer snelheid als bij WIFI. Hij beschikt over een dualcore processor waardoor hij het signaal snel en goed kan verdelen. Het grootste voordeel is toch wel de 4 antennes. Deze kun je in een bepaalde richting buigen zodat er op de specifieke plek een goede dekking is. Dat is in het begin even een passen en meten, maar daarna werkt het wel vlekkeloos.

Overal in huis of op kantoor een goede internetverbinding

Betaalbare TP link WIFI repeater

Let ook hierop bij de aankoop:

De belangrijkste aandachtspunten

Let op onderstaande punten als je een WIFI versterker zoals de TP-Link RE650 wil gaan kopen.

  • Wat is het bereik van de WIFI versterker?
  • Beschikt hij ook over een of meerdere LAN poorten
  • Heeft hij 2.4 GHZ verbinding, 5 GHZ of beide?
  • Zitten er meerdere antennes op voor het verdelen van het signaal over meerdere ruimtes?
Lees ook altijd goed de reviews door van mensen die het apparaat daadwerkelijk gebruiken!

De eindscore

Dit cijfer krijgt de TP-Link RE650 WIFI versterker

Wij vinden dat de TP-Link RE650 WIFI versterker dubbel en dwars een 8,5 verdiend. Hij is iets duurder als de standaard WIFI repeater, maar daar krijg je dan ook vele extra’s voor.

Pluspunten:

  • Richt tot wel 4 antennes zo in dat je tot wel 6 ruimtes kunt voorzien van draadloos internet
  • Gebruik de Tether app om te zien wie er verbonden zijn en hier kun je ook de netwerknaam en het wachtwoord in veranderen.
  • Kies zelf welke apparaten verbonden zijn met het 2.4 GHZ netwerk en welke apparaten een snelle verbinding nodig hebben op het 5GHZ netwerk.

Minpunten :

  • Instaleren van de WIFI versterker heeft veel tijd nodig, dit had wat korter gemogen. Echter doe je dit ook maar eenmalig, dus dat is even door de zure appel heen bijten.

Eindscore : 8,5

PC betaalbaar de manier om betaalbaar computers en laptops te kopen
Logo
Enable registration in settings - general