Tips voor de aanschaf van een goedkope laptop

Tips voor de aanschaf van een goedkope laptop

Een goedkope laptop is vrij essentieel voor veel mensen, vandaar ook dat het product in allerlei prijscategorieën langskomt bij de bekende webshops. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een dure laptop met alles erop en eraan. De vraag is alleen of jij dat wel nodig hebt. Wellicht is een goedkope laptop wel een betere optie. Er zijn dan ook voldoende laptops verkrijgbaar voor een bedrag van onder de 400,00 euro. De grote vraag is dan alles, waar moet je nu eigenlijk op letten bij de aanschaf van een laptop?

Wat heb ik nodig?

Allereerst moet jij jouw wensen even op een rijtje zetten. Het kan zijn dat jij de goedkope laptop alleen nodig hebt voor relatief simpele taken, zoals mailtjes beantwoorden, documenten opmaken en surfen op het wereldwijde web. In dat geval is een goedkope laptop de juiste keuze. Mocht je van plan zijn om video’s te gaan monteren of andere software te gaan gebruiken, dan kan je beter voor een wat duurdere laptop kiezen. Deze laptop is wellicht wat trager, maar daar merk jij weinig van als jij de laptop voor simpele dingen gaat gebruiken.

Wat kan ik verwachten van een goedkope laptop?

Een goedkope laptop doet vrijwel alles wat jij van een laptop mag verwachten. Je kan prima surfen op het internet, mailtjes lezen en beantwoorden en documenten opmaken in Word. Echter zal jij de lage prijs wel merken, voornamelijk aan de snelheid. Als jij bijvoorbeeld meerdere tabbladen hebt openstaan, dan zal je merken dat de snelheid afneemt. Een duurdere computer kan meer aan en dus ook de snelheid behouden in zo’n geval. Het openen van programma’s kan ook wat langer duren, maar daartegenover staat dus de goedkope prijs.

Tip 1: kies voor een SSD laptop

Als jij een goedkope laptop gaat kopen dan is het verstandig om even te controleren of het om een SSD laptop gaat. Een laptop beschikt in de meeste gevallen over een flashgeheugen, tenminste in het goedkopere segment. Je kan geniet van maximaal 64 GB aan opslagruimte en dat is niet denderend. SSD laptops hebben meer te bieden en beschikken over minimaal 128 GB, dat zal je zeker merken aan de snelheid van de laptop.

Tip 2: snellere processor

Goedkoop hoeft geen duurkoop te zijn. Dat blijkt ook wel uit het feit dat er goedkope laptops verkrijgbaar zijn met een prima processor. Mocht je een laptop tegenkomen met een Ryzen 3 of een Core i3 processor, dan zit je goed. De snelheid is hoger en daar pluk jij de vruchten van. Een laptop met een AMD Athlon of een Inter Celeron processor, die kan je beter links laten liggen.

Tip 3: minimaal 4GB werkgeheugen

Het werkgeheugen is wel een dingetje bij de aanschaf van een laptop. Wij raden je aan om ten alle tijden te kiezen voor een laptop met een werkgeheugen van op zijn minst 4 GB. Mocht je een laptop tegenkomen met een lager werkgeheugen, kijk dan snel even veder. Een laptop met een lager werkgeheugen dan 4GB, die zal zelfs moeite hebben met het basisgebruik.

Tip 4: koop een Chromebook

In de winkel zal je in de lagere prijsklasse voornamelijk Chromebooks tegenkomen. Een Chromebook is ideaal voor het basisgebruik, maar werkt uitsluitend met applicaties. Het is een systeem dat zich focust op online gebruik. Dat kan positief zijn, maar het moet wel aansluiten bij jouw wensen. De Chromebook is een goedkope laptop die al verkrijgbaar is vanaf een lagere prijsklasse.

Tip 5: tweedehands is ook een optie

Een laptop is een vrij duur product en vandaar ook dat er gekeken kan worden naar goedkope tweedehands laptops. Natuurlijk moet je dan wel even goed letten op de leeftijd van de laptop. Echter kan je wel een betere processor en een hoger werkgeheugen krijgen voor een lagere prijs. Het is zeker een optie die jij niet moet uitsluiten.

PC betaalbaar de manier om betaalbaar computers en laptops te kopen
Logo
Enable registration in settings - general