SSD 2TB Samsung

De SSD 2TB Samsung is robuust, snel en extra stevig gebouwd. Hierdoor profiteer je niet alleen van een hoge snelheid, maar hij is ook nog een schok, stof en waterproof. Hij wordt geleverd met 2 kabels USB C naar USB C en USB C naar USB A. USB C zorgt juist voor die hoge snelheid, die met een USB 3.2 tot 10 gigabyte per seconde op kan lopen. Hij is shockproof tot een hoogte van maar liefst 3 meter, wat heel uitzonderlijk is! Wij leggen je alle voor- en nadelen uit.
€99,99 Koop Nu
1

SSD 2TB Samsung

Portable SSD 2 TB

De SSD 2TB Samsung is een van de best beoordeelde harde schijven en hij heeft in 2022 ook het excellent label gekregen van Tweakers. Hij kan niet alleen 1 GB per seconde lezen, maar ook schrijven. Dit zorgt ervoor dat je in een mum van tijd een backup maakt, maar ook kun je zo snel een video of muziek collectie op deze betaalbare externe SSD schijf zetten. Daarnaast is hij ook nog een schock, water en stofbestendig en daarmee heeft hij een lange levensduur bij normaal gebruik. Hij is ook wel compact te noemen, want hij past zo in je tas.

Hij is daarnaast niet alleen te gebruiken voor Windows, maar ook op een iMac en Macbook met MacOS. Tevens kan je hem ook gebruiken op verschillende Android apparaten zoals tablets of smartphones met een speciale app. Daarnaast kun je ook gebruik maken van data encryptie waarmee je bestanden goed beveiligd zijn tegen mogelijk diefstal. Hij wordt geleverd met een USB C naar USB C kabel, maar ook USB C naar USB A voor de computers en laptops die nog geen USB C poort hebben.

Een snelle en betaalbare externe schijf voor al je bestanden!

2

De hoge snelheid van een SSD schijf

Voordelen SSD schijf

Een van de grotere voordelen van de SSD 2TB Samsung is de hoge snelheid die hij haalt. Om een voorbeeld te geven verplaatst hij ongeveer 1 gigabyte per seconde. Bij een gemiddelde film gebruik je ongeveer 30 GB. Deze verplaatst je dus in een halve minuut van de computer naar deze SSD schijf. 1 gigabyte staat tevens gelijk aan ongeveer 4 uur muziek, wat in de praktijk neerkomt op 55-70 nummers. Met 2 TB heb je dus ruimte voor 66 films of 110.000 tot 140.000 muzieknummers. Hij is dus bijna 10 keer zo snel als een gewone externe harde schijf.

Daarnaast is hij ook ontzettend handig voor bedrijven. Op deze manier kunnen medewerkers die flexwerken gedeeltelijk thuis en op de zaak ook in enkele seconden belangrijke documenten van de computer of laptop naar deze harde schijf verplaatsen. Tevens zit er ook een goede encryptie op waarmee bestanden veilig blijven. Helaas hebben we deze veiligheidsmaatregel vandaag de dag nodig om onze gegevens veilig en vertrouwelijk te houden. Als je dan weer op de zaak bent verplaats je daar het bestand ook weer in enkele seconden van de schijf naar het de computer of laptop.

3

Het robuuste en ook stevige uiterlijk

Waarom het Shield model?

De Shield SSD 2TB Samsung ziet er wat lomp uit voor sommige, maar dit zorgt wel voor een optimale bescherming. Zo is hij onder meer valbestendig tot maximaal 3 meter wat ook wel shockproof wordt genoemd in de volksmond. Ook heeft hij een IP 65 certificering waarmee je weet dat hij stof en waterbestendig is. Veel mensen nemen hem ook buiten de deur mee en iedereen vergeet wel eens zijn tas dicht te doen. Als het een klein beetje regent dan kan deze schijf er wel tegen, maar je moet er uiteraard geen uren water op laten stromen. Het is dus echt een schijf die tegen een stootje kan en daarom heeft hij ook zo’n hoge beoordelingen.

samsung shield t7 ssd 2tb

De shockproof methode maakt wel gebruik van rubber en daarmee kan je dus wel wat stof op de schijf zelf zien. Dit is iets lastiger poetsen, maar het zorgt wel voor een betere bescherming. Zoals je op de bovenstaande foto ziet is er geen klepje op de USB C aansluiting. Veel mensen vragen zich daarom ook af hoe het kan dat hij stof en waterbestendig is. Dit antwoord is simpel, de USB C poort zelf is gemaakt van materialen die stof en waterbestendig zijn. Het werkt dus praktischer als een klepje, maar daardoor is hij ook iets of wat duurder, want deze USB C poorten zijn momenteel nog best prijzig.


4

Het oordeel over de SSD 2TB Samsung van onze redactie

Samenvatting

Onze redactie heeft de SSD 2TB Samsung al enige tijd in gebruik. Wat wij het fijnste vinden is natuurlijk de snelheid, want tijd is ook geld. Volgens de specificaties haalt hij 1 GB per seconde, maar als je PC beschikt over een USB C poort dan kun je tot wel 10 GB per seconde halen. Dit wel mits je een USB 3.2 poort of nieuwer gebruikt. Tevens is er ook een Android app waarmee je gegevens van je smartphone zo op een PC of notebook overzet. Wij maken veel foto’s en daarom is het ook handig om deze snel naar de computer te kunnen sturen.

Hij is iets groter als de betaalbare 2 TB Samsung SSD schijf waar wij eerder over schreven. Echter zorgt dat er juist wel weer voor dat hij shockproof is, dus dat vinden wij niet zo’n nadeel. Zeker als je hem los in je tas hebt zitten voor school of werk is dit gewoon een musthave. Een stootje kan altijd gebeuren en daar moet de schijf dan ook tegen bestand zijn. Je zou het kunnen zien als een investering in de toekomst, want hij heeft een lange levensduur.

PC betaalbaar de manier om betaalbaar computers en laptops te kopen
Logo
Enable registration in settings - general