Best beoordeeld

Rapoo muis

Deze week nemen we de belangrijkste eigenschappen van de Rapoo muis met je door. Dit betaalbare merk levert een goede kwaliteit die niet met andere merken te vergelijken is. Bekijk alle voor- en nadelen.
7.5/10 (Expert Score)
Product is rated as #9 in category Muis

De Rapoo muis wordt ook steeds meer in Nederland verkocht. Dit merk is als het ware de opvolger van Logitech die de laatste tijd een stuk minder nieuwe modellen draadloze muizen maakt. Het bedrijf is sinds 2002 geregistreerd, maar de eerste computer accesoires rolde pas in 2005 van de band. Zij waren de eerste die een draadloze muis ontworpen die gemaakt is met de 2,.4 GHZ frequentie. Rapoo was hiermee de eerste in 2005 en door de jaren heen hebben ze alleen maar meer en betere modellen op de markt gezet.

Inmiddels beschikken zij over een fabriek die een oppervlakte heeft van 80.000 vierkante meter waar de accesoires worden ontwikkeld. Deze ruimte hebben ze hard nodig, want er wordt altijd gewerkt aan innovatie en nieuwe technieken. Naast het feit dat zij de eerste waren met zowel de 2,4 GHZ en 5 GHZ muizen hebben ze ook de meest energie zuinige muizen. Afhankelijk van het model kan dit dus betekenen dat je veel langer doet met de batterijen of accu. Hierdoor hoef je hem dus minder op te laden en dat zorgt weer voor minder stroomverbruik wat goed is voor het milieu!

De Rapoo MT750S

Oplaadbare draadloze muis

De eerste Rapoo muis die we met je gaan doornemen is de draadloze MT750S. Deze kun je verbinden met een computer/tablet of smartphone. Hij beschikt namelijk over zowel Bluetooth alsmede 2,4 GHZ draadloze verbinding. Deze muis kun je dus verbinden met een USB ontvanger, maar ook zonder. Dit zorgt ervoor dat niet alle USB poorten van je computer of laptop in gebruik zijn. We gebruiken steeds meer randapparatuur en daarom is het steeds vaker nodig om een USB hub te kopen, maar bij dit model dus niet. Bovendien beschikt hij over een oplaadfunctie. Gemiddeld gezien gaat hij 30 dagen mee op een oplaadbeurt. Echter als je hem minder gebruikt dan kan hij ooit wel tot 2-3 maanden meegaan.

Een ander leuk extraatje is toch ook wel dat je naast verticaal ook horizontaal kunt scrollen. Dit kan op de betaalbare computer gebruikt worden, maar meestal wordt dit op een tablet gebruikt. Daarnaast beschikt hij ook over een aan en uit schakelaar, wat lang niet bij alle merken het geval is. Hierdoor kun je nog meer energie besparen als je de computermuis niet gebruikt.

Pluspunten:
– Instelbare DPI voor snelle of langzame beweging van de muis (3200 DPI HD)
– Oplaadbaar en gaat 30 dagen tot 3 maanden mee met 1 laadbeurt
– Naast verticaal kun je ook horizontaal scrollen

Rapoo M300 

Compacte draadloze muis

Als je gaat kijken naar welke Rapoo muis er het meeste verkocht wordt, dan kom je al snel uit bij de M300. Dit model is erg betaalbaar, maar bovendien ook compact. Het is een iets kleiner muis als gemiddeld die je dus ook buiten de deur mee kunt nemen. Veelal wordt deze gebruikt bij een laptop, omdat een touchpad toch altijd wat minder fijn werkt dan een muis in de hand. Bovendien is deze in verschillende kleuren verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld blauw, wit en donkergrijs.

Ook deze kun je zowel draadloos verbinden alsmede met bluetooth. Bij normaal gebruik gaat een batterij 9 maanden mee, wat erg lang is voor een draadloze computermuis. Hij kan zelfs langer meegaan als je bijvoorbeeld niet iedere dag achter de PC zit. Deze muis is ontworpen voor rechsthandige mensen. Een ander groot voordeel is toch ook wel dat hij stille toetsen heeft. Dit betekend dat niet alleen jij, maar ook gezinsleden of collega’s geen last hebben van het geluid van een klikkende muis. Hier is echt over nagedacht en daarmee loopt het merk Rapoo echt voorop!

Pluspunten:
– Stil in zijn gebruik
– Batterij gaat ongeveer 275 dagen mee bij regulier gebruik
– Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Rapoo 7200M

De goedkoopste Rapoo muis 2023

Wanneer je liever een grotere Rapoo muis wilt hebben dan is de Rapoo 7200M wellicht wat voor jou. Deze is wat groter en vooral fijn voor mensen die op een bureau werken, want dan wil je toch wel wat in je handen hebben. Ook deze muis wordt veel verkocht en voor verschillende doeleinden. Je ziet hem namelijk terug op kantoren in bedrijven, maar ook gewoon bij de mensen thuis die zo nu en dan surfen. Naast dat je ook weer dit model met een draadloze frequentie of bluetooth kunt verbinden zit er nog een voordeel aan. Je kunt hem namelijk op 3 apparaten tegelijkertijd gebruiken. Met 1 klik schakel je van de PC naar de laptop of tablet toe.

Multitasken op meerdere apparaten wordt dus een eitje. Zorg er dan wel voor dat de draadloze bluetooth verbinding op het apparaat is ingeschakeld om hier gebruik van te maken. Dit model beschikt eveneens over een instelbare DPI van 1600. Ondanks de betaalbare prijs beschikt hij toch over bluetooth 4.0 waarmee je niet alleen sneller verbind, maar ook nog eens energie bespaart. Zeker bedrijven merken dit echt terug op de kosten die zij besteden aan batterijen.

Pluspunten
– Gebruik de muis op tot wel 3 devices en schakel met een klik over
– Dekkingsgebied 10 meter 360 graden
– Batterij gaat lang mee gemiddeld 9 – 12 maanden bij normaal gebruik

PC betaalbaar de manier om betaalbaar computers en laptops te kopen
Logo
Enable registration in settings - general