Best beoordeeld

Netgear PLW1000 WIFI versterker

Met de Netgear PLW1000 WIFI versterker heb je niet alleen een snelle WIFI , maar ook een bekabelde verbinding.
7.5/10 (Expert Score)
Product is rated as #3 in category Wifi Versterkers

De Netgear PLW1000 WIFI versterker is een van de meest verkochte wifiversterkers van dit moment. Dit komt doordat hij niet alleen voorzien is van een krachtig WIFI 6 bereik, maar ook Fast LAN heeft. Dit is vooral interessant voor mensen die veel doen gamen of films streamen. Met een LAN verbinding kun je namelijk net iets hogere snelheden halen. Hij wordt geleverd in een set dus je hebt 2 adapters. Je kunt er ook voor kiezen om de eerste adapter te verbinden met een LAN kabel zodat deze alweer een sterker signaal naar de andere adapter uitzend.

Op de eerste adapter heb je handige LED verlichting waarmee je kunt zien of hij verbinding heeft en/of hij aanstaat of in energiebesparing staat. Daarnaast zijn er ook aparte kleuren voor de snelheid van de verbinding. Bij groen is het 80 MB per seconde of meer en bij oranje 50 MB per seconde of meer. Echter kun je ook een trage internetverbinding hebben en dan is hij rood. Je moet hem dus vooral niet al te ver van de router af plaatsen, want hoe dichterbij het is hoe sneller de snelheid ook weer is.

Netgear PLW1000 WIFI versterker 2 stuks

Waarom een WIFI versterker gebruiken?

De Netgear PLW1000 WIFI versterker is zeker een aanrader voor de mensen die niet overal in huis een even snelle verbinding hebben. Het leuke aan deze set is dat hij wordt geleverd met 2 adapters. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk ook over een langere afstand het signaal kunt spreiden. Je kunt dus halverwege een extra adapter gebruiken en dat zorgt ervoor dat je overal weer net wat meer snelheid hebt met het gebruik van internet.

Het voordeel is ook dat hij heel betaalbaar is en dat zie je ook wel bij de andere merken. Je hoeft maar een kleine investering te doen zodat je wat meer gemak in huis krijgt. We hebben immers bijna allemaal meerdere apparaten in gebruik en we willen overal snel op kunnen werken. Daarbij maakt het niet uit of het om een computer of tablet gaat. Zelfs laptops weten beter te presteren met het gebruik van een WIFI repeater.

Wifi versterker met een super snelle lan poort!

Wifi versterker met Lan verbinding

Extra tips om op te letten

Tips voor het kopen van een WIFI versterker?

Als je een Netgear PLW1000 WIFI versterker of andere WIFI repeater gaat kopen dan zijn er een aantal dingen waarop je kunt letten:

  • Beschikt hij alleen over WIFI of ook een LAN verbinding?
  • Tot hoeveel apparaten kunnen er tegelijk op de versterker?
  • Wat is de maximale snelheid voor WIFI of LAN verbindingen?
  • Maakt hij gebruik van hetzelfde netwerk of moet je hiervoor een andere naam kiezen?
Dit specifieke model beschikt over LED indicators die duidelijk aangeven wat er wel of niet goed is. Dat gebeurd door middel van groen, oranje en rode LED lampjes.

Conclusie

Eindcijfer 7,5 Netgear PLW1000 WIFI versterker

Wij vinden dat de Netgear PLW1000 WIFI versterker 2 stuks toch zeker wel een 7,5 verdiend. Hij beschikt namelijk over alles wat je van een WIFI repeater mag verwachten. Bovendien is hij heel eenvoudig te installeren. Daarnaast kun je ook goed zien of het signaal sterk, matig of zwak is. De maximale snelheid is 1000 MB per seconde en dat is erg hoog en zeker ook geschikt voor zakelijke netwerken.

Pluspunten:

  • Handige LED indicatoren die precies kunnen aangeven wat er goed of fout is
  • Eenvoudige installatie
  • Ook te gebruiken als LAN verbinding

Minpunten :

  • Qua afstand is het bereik iets minder goed als bij bijvoorbeeld TP Link. Echter is de reikwijdte nog steeds goed genoeg.

Eindscore : 7,5

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een WIFI versterker nodig ?

Een WIFI versterker zoals de Netgear PLW1000 kun je gebruiken op plekken waar weinig tot geen signaal te ontvangen is voor draadloze apparaten. Als je merkt dat bepaalde plekken in huis slecht WiFi-bereik hebben, kan een versterker helpen. Door het signaal te versterken, vergroot je de dekking en kun je overal in huis probleemloos van internet genieten. Een zwak WiFi-signaal kan leiden tot trage verbindingen en frustratie bij het streamen van video’s, downloaden van bestanden of spelen van online games. Met een versterker kun je het signaal sterker maken, wat resulteert in snellere en stabielere verbindingen.

Waar kun je de Netgear PLW1000 WIFI versterker kopen?

Op dit moment kun je de Netgear PLW1000 WIFI versterker kopen bij* :
update.nl (€88,50)
dgmoutlet.nl (€89,99)

coolblue.nl (€109,00)

bol.com (€109,99)

* Laatste update 13-7-2023

Voor wie is de Netgear PLW1000 WIFI versterker effectief te gebruiken?

Met de PLW1000 kun je het bereik van je wifi-netwerk vergroten, zodat je overal in het gebouw kunt genieten van een goede internetverbinding. Ook als je kamers hebt waarvan de muren dikker zijn of materialen bevatten die het wifi-signaal blokkeren, kan de Netgear PLW1000 WIFI versterker uitkomst bieden. Door het plaatsen van de wifi-versterker op strategische locaties kun je deze obstakels overbruggen en een sterke verbinding krijgen in elke kamer.

PC betaalbaar de manier om betaalbaar computers en laptops te kopen
Logo
Enable registration in settings - general