Logitech USB headset H340 review

Logitech USB headset H340 is een betaalbare headset die veelal op kantoren wordt gebruikt. Het is een basic en lichtgewicht model, maar toch zul je verbaasd staan. De microfoon beschikt over een ruisonderdrukker wat juist ideaal is tijdens vergaderingen of telefoneren. Dit is ook een voordeel voor gamers want teamgenoten horen je dan luid en duidelijk.
€34,99 Koop Nu
1

Logitech USB headset H340 review

De specificaties

In de Logitech USB headset H340 review nemen we je mee naar onze bevindingen over deze headset speciaal voor de computer. Hij wordt al sinds 2021 veel verkocht gezien de gunstige prijs die hij heeft. Hij is bovendien eenvoudig in gebruik en het werkt gewoon erg prettig. Je hebt dan weliswaar geen bass functie maar je kan alles wel luid en duidelijk horen. Bovendien merken we ook echt dat er een goede microfoon op zit en dat zie je niet vaak in deze prijsklasse. Desalniettemin weten we ook wel dat Logitech al jarenlang bezig is met het ontwerpen van computer accesoires en dat ze echt wel hun strepen hebben verdiend.

Het is een van de betere headsets onder de 50 euro. Ook wanneer je hem langdurig gaat gebruiken, want hij geeft helemaal geen klemmend gevoel. Je kans zelfs het gevoel hebben dat je hem niet voelt zitten. Dit komt omdat er echt minimaal gebruik is gemaakt van materialen en dat zorgt voor het lichte gewicht. De microfoon is tevens ook in verschillende standen te zetten, wat ideaal is voor flexwerkers. Zij kunnen op deze manier de headset met elkaar delen.

Betaalbaar en functioneel, dat is wel waar logitech voor staat!

2

Wat is onze mening

Dit is ons oordeel

Al vanaf dag een dat wij de Logitech USB headset H340 gebruiken zijn wij er erg over te spreken. Hij beschikt namelijk over een prima geluid voor de dagelijkse bezigheden zoals een telefoongesprek of vergadering. Ook voor gamers kan deze headset geschikt zijn, maar zij willen vaak toch een bass functie die hier helaas niet op zit. Dan moet je gewoon simpelweg een duurdere kopen. Wij waren best verbaasd over de kwaliteit van het geluid dat het best hard gaat en ook nog helder te horen is. Dat is het voordeel van een multinational zij maken zo’n grote oplages dat de prijs ook een stuk goedkoper is.

Voordelen :

  • Je krijgt echt waar voor je geld wat de kwaliteit van het geluid is meer als voldoende
  • Microfoon beschikt over een ruisonderdrukker, waardoor achtergrondgeluiden niet hoorbaar zijn voor de mensen die jouw horen.
  • Licht in zijn gewicht, dus je hebt niet altijd door dat je een headset draagt wat prettig is voor de mensen die hem veel gebruiken.
  • De kabel die er bij zit is meer als lang genoeg voor het grootste gedeelte van de mensen.

Nadelen:

  • Niet draadloos te gebruiken
  • Er zit geen bass in dus voor gamers of fanatieke muziek luisteraars is hij niet echt geschikt

Cijfer: 8.7

Logitech computer headset
3

De microfoon functies

Noise Cancelling mic

Vooral de Noise Cancelling ook wel bekend als ruisonderdrukker die op de microfoon van de Logitech USB headset H340 is een groot pluspunt. Dit zorgt ervoor dat geluiden van voorbijrijdende auto’s, regendruppels of wind niet voor andere hoorbaar zijn. Hierdoor ben je altijd duidelijk te verstaan. Het dempt als het ware alle vormen van achtergrondgeluiden, maar zeker niet je stem. Op deze manier kun je ook lekker comfortabel telefoneren, want deze headset wordt ook door veel bedrijven gebruikt.

Daarnaast zijn we ook gewoon verbaasd over de mate van duidelijkheid. Je bent echt goed te horen met deze headset en het is ook wel te vergelijken met headsets in een prijsklasse hoger. Er heeft zeker meer focus gezeten op de microfoon als het geluid, maar alsnog chapeau voor Logitech!


4

Het ontwerp

Gewicht

Het ontwerp van de Logitech USB headset H340 is ook slim in elkaar gestoken. Hij is namelijk gewoon lekker dun en de oortjes zijn zoals je hem van een headset verwacht. Bovendien is hij ook nog erg licht wat erg fijn is als je de headset dagelijks meerdere uren gebruikt. Bovendien is hij ook enigszins kleurloos waardoor hij geschikt is voor mannen, vrouwen en non binaire personen. Zo is hij ook prima te gebruiken of flexwerkplekken.

PC betaalbaar de manier om betaalbaar computers en laptops te kopen
Logo
Enable registration in settings - general