Lenovo Thinkbook 15 – Core i5-1135G7 CPU

Lenovo Thinkbook 15 – Core i5-1135G7 CPU

De Lenovo Thinkbook 15 beschikt over een Intel Core i5-1135G7 CPU die een snelheid haalt van 4x 2.4 – 4.2 GHZ. Dit is een van de krachtigste i5 processoren die je eigenlijk ook wel kunt vergelijken met een i7 CPU. Deze laptop leent zich daarom ook prima voor gamen en fotobewerking ondanks dat software fabrikanten altijd een i7 of hoger adviseren voor de beste prestaties. Je kunt hem dus zowel privé als zakelijk gaan gebruiken, want hij beschikt over veel rekenkracht. In combinatie met het 8 GB DDR4 werkgeheugen zorgt dit ervoor dat je ook prima meerdere programma’s tegelijkertijd kunt openen.

Het is een laptop die ook nog eens regelmatig in de aanbieding verschijnt. Hij heeft namelijk een adviesprijs van €999,- en dat is ook niet zo hoog gezien de onderdelen die erin zitten. Desalniettemin hebben we hem ook al regelmatig in de aanbieding gezien voor €799. Op het moment van schrijven is hij zelfs bij diverse webshops te verkrijgen voor €699,- wat het echt een koopje maakt. Zo houd je ook nog geld over voor extra opslag, want hij beschikt helaas maar over een 256 GB SSD.

Een goedkope laptop die weet te presteren

Wij krijgen regelmatig de vraag van consumenten en zakelijke klanten van wat nu een goedkope laptop is die weet te presteren en dat is de Lenovo Thinkbook 15 zeker wel als hij in de aanbieding is. Oké hij heeft een adviesprijs die wat aan de hoge kant is, maar wanneer hij in de aanbieding is dan is het een koopje. Dit omdat er ook echt honderden euro’s vanaf gaan. De kracht zit hem puur in dat je meerdere apps naast elkaar kunt draaien en ook gewoon met ALT + TAB snel overschakelt. Privé is dat fijn om even een filmpje te gaan kijken, maar zakelijk heb je weer het voordeel dat je tussen verschillende systemen kunt schakelen.

test

15 inch laptop kopen
Bovenaanzicht

Daarnaast is hij ook stijlvol en strak ontworpen. Het 15 inch formaat is gemiddeld wel echt wat je nodig hebt, maar als je veel reist kies je weer voor 13 inch en als je van groot beeld houdt 17 inch. Echter is hij 15 toch wel al tientallen jaren de meest gangbare maat omdat hij dan niet te zwaar weegt en mee te nemen is en toch zie je meer als voldoende op het scherm. Studenten kunnen zo de laptop mee naar hun school nemen en prive als je een weekendje weg gaat neemt hij ook niet teveel ruimte in beslag.

De kracht van het werkgeheugen en de processor

Wij vinden dat de kracht van de Lenovo Thinkbook 15 echt zit in de combinatie van een goede processor en voldoende werkgeheugen. Dit zijn 2 onderdelen die naadloos met elkaar moeten samenwerken, net zoals benzine ervoor zorgt dat een auto kan rijden. In de turbostand kan de processor namelijk een snelheid van 4x 4.2 GHZ halen wat boven gemiddeld is. In deze prijsklasse zit het namelijk normaliter tussen de 3 en 3.6 GHZ. De Processor is ook vaak een van de duurste onderdelen en de retailprijs voor de Core i5-1135G7 CPU is ook €325,- en dat maakt deze notebook zijn investering ook wel waard.

Standaard zit er 8GB aan werkgeheugen op dit model, maar de processor biedt ondersteuning tot wel 64 GB. Mocht je hem niet snel genoeg vinden dan is er ook voldoende ruimte om dit uit te breiden. Hij beschikt over 2 geheugensloten, dus je zou er in principe 2×32 GB in kunnen zetten. Echter zal je dit niet snel nodig hebben, want bij dagelijks gebruik weet hij prima te presteren. Ook als je gaat gamen of de computer zakelijk intensief gebruikt dan werkt hij gewoon goed!

Bijna alles is mogelijk met deze I5 CPU en 8 GB RAM

Het eindoordeel

Ons team vindt de Lenovo Thinkbook 15 – Core i5-1135G7 CPU een echt toppertje voor mensen die dagelijks gebruik maken van een laptop. Je wil dan gewoon kunnen doen wat je moet doen en het liefste zonder vertraging. Dat is met dit model zeker mogelijk. Normaliter raden winkels minimaal een Intel Core i7 processor of hoger aan. Maar voor dit model is er een uitzondering gemaakt omdat de Intel Core i5 processor die hierin zit bijna dezelfde prestaties weet te leveren. Dus als je een paar foto’s wil gaan bewerken of lekker urenlang wil gaan gamen dan is dit zeker een goede keuze. Daarnaast is deze laptop daarmee ook bestemd voor de toekomst en zou je er gewoon jaren tegenaan moeten kunnen.

Eindoordeel


8Expert Score
Lenovo Thinkbook 15

Er zit meer kracht in de Intel Core i5 processor als dat de meeste zouden verwachten. Het zou bijna een i7 CPU kunnen zijn.

Ontwerp
8.5
Prestaties
8.5
Gaming
7
Foto bewerking
7
Prijs
9

PC betaalbaar de manier om betaalbaar computers en laptops te kopen
Logo
Enable registration in settings - general