Lenovo IdeaPad Flex 5

Lenovo IdeaPad Flex 5

De Lenovo IdeaPad Flex 5 is een budget laptop die voor een betaalbare prijs in de winkel ligt. Om te beginnen beschikt hij over een prachtig en glanzend IPS scherm. Het is een middenklasse model, maar dit zie je er aan de buitenkant totaal niet aan af. Tevens is het ook nog eens een touchscreen. Dit betekend dat je hem zowel als laptop alsmede een tablet kunt gebruiken. Hij heeft een iets grotere harde schijf als die van een gemiddelde Chromebook. Deze is 128 GB SSD waardoor híj ook lekker snel opstart.

De meeste Chromebook gebruikers maken gebruik van clouddiensten en hebben deze ruimte dus ook niet altijd nodig. Dit gebruik je alleen wanneer je apps of programma’s gaat instaleren. Daarnaast is een van de andere voordelen van een Chromebook dat hij tot wel een dag mee kan gaan. Je hoeft hem dus niet vaak op te laden en hierdoor bespaar je weer stroom.

Een compacte laptop met goede prestaties

Wij vinden de Lenovo IdeaPad Flex 5 zeker niet te min als je kijkt naar de prestaties. Met een paar programma’s start hij alsnog lekker snel op. Daarnaast zien wij ook dat het draaien van meerdere apps of tabbladen geen probleem is voor deze Chromebook. Je kunt hem ook verbinden met een Google Drive. Hierdoor heb je bijvoorbeeld altijd toegang tot de gegevens van een bedrijf en daardoor is het een goede thuiswerklaptop. Maar je kunt dit ook privé gebruiken, standaard krijg je 15 GB, maar dit kun je uitbreiden met een abonnement.

Waar deze laptop in uitblinkt is dat je hem letterlijk 360 grande kunt draaien. Je kunt hem dus als laptop of tablet neerzetten. Als tablet blijft hij namelijk ook stevig staan en dat is ideaal voor de mensen die het touchscreen veel gebruiken. Je kunt via de Google Play store of de Chrome Web store veel apps downloaden. Zorg er alleen wel voor dat je dit beperkt houdt, want de harde schijf heeft maar 128 GB aan opslag.

Lenovo IdeaPad Flex 5 Chromebook kopen
Achteraanzicht

Waarom kiezen voor een chromebook?

Een van de grootste voordelen van de Lenovo IdeaPad Flex 5 is dat dit een Chromebook is. Een Chromebook heeft namelijk geen virusscanner nodig. Met Chrome OS ben je automatisch beschermd tegen virussen en dreigingen. Ook maakt een Chromebook op de achtergrond minder gebruik van andere processen. Je merkt dus dat deze laptops sneller reageren, maar bovendien ook een stuk sneller opstarten. Bovendien zijn een stuk scherper geprijsd en dat is dan ook meestal de doorslaggevende factor.

Deze laptops worden vaak gebruikt door bedrijven die hun personeel op pad sturen. Zij kunnen via de cloud toegang krijgen tot alle bestanden. Ze hoeven deze niet op de computer op te slaan, waardoor ze kostbare ruimte besparen. Zo werkt de laptop altijd lekker snel als je bij de klant bent. Maar ook wordt hij veel gekocht door de consumenten. Vooral voor het streamen, maar ook vanwege het touchscreen. Er is niets zo heerlijk als een laptop met touchscreen.

Snelle laptop met touchscreen

Lenovo IdeaPad Flex 5 eindoordeel

Wij vinden dat je de Lenovo IdeaPad Flex 5 niet moet onderschatten. Het is een laptop met veel functies en mogelijkheden. Als je helemaal digitaal werkt dan kun je zeker een paar jaar uit de voeten. Daarnaast is hij scherp geprijsd voor een laptop met een touchscreen.

Eindoordeel


Hij verdient van ons een dikke 7 omdat hij voor de middenklasse bedrijven en consumenten die thuis werken prima is. Je kunt er dan welliswaar geen grafische dingen mee doen, maar wel internetten, e-mailen en streamen. Bovendien is het ook nog eens een touchscreen waardoor je hem ook als tablet kunt gebruiken. Tevens heeft hij een hele krachtige accu waardoor je hem vaak maar 1 keer per dag hoeft op te laden. Dit is redelijk uniek!

7Expert Score
Lenovo IdeaPad Flex 5

Voor basis toepassingen en dagelijkse bezigheden is dit zeker een geschikte laptop met een gunstig prijskaartje.

Ontwerp
9
Prestaties
7.5
Gaming
5
Foto bewerking
4
Prijs
9

PC betaalbaar de manier om betaalbaar computers en laptops te kopen
Logo
Enable registration in settings - general