HP Omen 15 – desktop gaming pcs

De HP Omen 15 is een van de beste desktop gaming pcs van 2023. Hij valt een beetje in het middensegment qua budget, maar qua prestaties stelt hij zeker niet teleur. Je kunt namelijk alle games erop spelen en de maximale snelheid van de processor is 12 x 4,9 GHZ. Multitasken of een chatvenster op een externe monitor gaat dus naadloos samen.

De belangrijkste eigenschappen

Er zijn een aantal belangrijke eigenschappen die je moet weten over de HP Omen 15:

  • Opslag capaciteit van 1000 GB SSD waardoor hij razendsnel opstart.
  • RAM (werkgeheugen): 2x 8 GB DDR4 die eventueel nog uit te breiden is naar 2x 32 GB DDR4
  • CPU (processor): Intel Core i7-2700 12 x 2.1-4.9 GHZ met koeling zodat de computer bij urenlang gebruik niet zomaar oververhit kan raken
  • Videokaart : NVIDIA Geforce RTX 3070 met 8 GB werkgeheugen
  • Kast: De kast is prachtig mooi open gebouwd met als het ware een raam waardoor je de onderdelen kunt zien.

HP Omen 15 desktop gaming pcs

De HP Omen 15 is zoals we eerder al zeiden een van de krachtigste desktop gaming pcs die er op dit moment in de schappen van winkels en online is te verkrijgen. Daarnaast heeft HP iets unieks aan de gamers te bieden namelijk de Omen Gaming Hub. Hiermee kun je de beste instellingen voor je gaming toetsenbord of muis instellen. Maar ook kun je tweaken met de prestaties van de computer in zijn algemeen. Je hebt hier wel enige kennis voor nodig, maar zo kun je wel het maximale uit alle onderdelen halen.

Qua prestaties is het niet alleen een krachtpatser, maar ook een echte doorzetter. Hij beschikt namelijk over een extra grote ventilator die ervoor zorgt dat de onderdelen niet oververhit raken. Waar we vroeger een paar uurtjes achter elkaar aan het gamen waren is dat vandaag de dag vaak wel 6-12 uur. Daarnaast zitten er de nieuwste USB poorten op die een lees en schrijfsnelheid van 5 GB per seconde kunnen verwerken. Dit is super handig wanneer je bijvoorbeeld een externe harde schijf gebruikt!

desktop gaming pcs
De binnenkant van deze game PC

Voor de echte pro zit er ook een super snelle USB C poort op die een snelheid van wel 10 Gigabyte p/s kan halen. Deze wordt steeds meer gebruikt voor de nieuwste gamingaccessoires, maar je kunt hem ook gebruiken voor het opladen van diverse apparaten. Daarnaast heeft hij een zogenaamd tweekanaals geheugen. Hierdoor wordt de snelheid tussen processor en werkgeheugen een stuk sneller, maar ook tussen processor en videokaart.

De kracht van de Intel processor en NVIDIA videokaart

Het grootste gedeelte van de kracht van de HP Omen 15 zit hem in de combinatie van de videokaart en processor. Deze zijn beide los al meer als 500 euro per stuk waard en daarom is de prijs van deze complete kast helemaal niet zo hoog. Het is een 12e generatie processor die niet alleen sneller weet te presteren, maar ook een stuk minder stroom verbruikt. De snelheid van de Intel Core i7 2700 ligt tussen de 2.1 en 4.9 GHZ. Hij heeft 12 processorkernen dus dit keer twaalf! Daarnaast zit er ook een krachtige NVIDIA videokaart in met 8 GB extra werkgeheugen waardoor de pc grafisch weet te presteren.

Investeer in de toekomst en krijg er veel voor terug!

De bevindingen van ons team over deze game PC

Wij vinden dat de HP Omen 15 desktop gaming pcs en in het specifiek deze HP OMEN GT15-0709nd echt weet te presteren, een fantastische look heeft, maar ook nog eens energiezuinig is. Je kunt echt het verschil merken met een professionele game pc want het beeld ziet er niet alleen beter uit, maar je ziet ook dat de beelden vloeiend in elkaar overgaan. Dat verschil zit hem voornamelijk in de videokaart en daar is bij dit model ook flink in geinvesteerd.

Eindoordeel


test

8.5Expert Score
HP Omen 15

De HP omen 15 is een van de krachtigste gaming pcs in zijn prijsklasse. Hij beschikt over een krachtige Geforce RTX 3070 Videokaart

Ontwerp
8
Prestaties
9
Gaming
9
Foto bewerking
8
Prijs
8.5

PC betaalbaar de manier om betaalbaar computers en laptops te kopen
Logo
Enable registration in settings - general