Gamen? Dit zijn beste gaming laptops van 2023

Gamen? Dit zijn beste gaming laptops van 2023

Gaming laptops zijn heel verschillend, niet alleen in prijs, maar ook in kwaliteit. De meeste gamers zijn gewend om te gamen op een console of een pc. Hoewel deze opties vaak ideaal zijn voor het spelen van videogames en handelen van zware programma’s hebben ze echter een nadeel. Het kost tijd om ze steeds los en vast te maken en je hebt externe apparatuur nodig zoals een controller, toetsenbord of muis. Een gaming laptop lost al deze problemen op. Het is de ideale manier om je favoriete videospellen te spelen, ook wanneer je niet thuis bent!

De top 8 gaming laptops van 2023

De eerste van de laptops in de lijst is de MSI GF63 Thin gaming laptop van het merk MSI. De laptop is te verkrijgen met 16GB aan RAM, 512GB als storage met een goede SSD, een RTX 3050 graphics card en een refresh rate van 144Hz, zowel als een FHD IPS display dat goed zichtbaar is vanaf elke hoek. De laptop is te verkrijgen in twee verschillende varianten, eentje met een i5 11th gen processor voor 769 euro en een met een i7 11th gen processor voor 869 euro.

Wil je een goede laptop kopen, maar hoeft deze niet de beste specificaties te hebben? Dan is de Lenovo Legion 5 misschien iets voor jou. Deze laptop heeft een RTX 3050 videokaart met 8GB ram en een SSD van 512GB. Het scherm is FHD FPS, maar heeft maar een refresh rate van 60 FPS. Als je dus niet van plan bent om competatief te spelen is dit de ideale laptop. Anders kan dit misschien wel een klein effect hebben op je gameplay. De i5 in deze laptop is 11th gen met een hoge processing power.

Ben je op zoek naar een gaming laptop met betere specificaties? Dan is de ASUS ROG Strix G15 iets voor jou. Deze laptop heeft een betere graphics card, namelijk de RTX 3060. Deze laptop heeft ook 16GB ram maar een opslag van 1000GB op een supersnelle SSD. De versie met FHD IPS en een Ryzen 7 4000 processor kost 1239 euro en het model met een Ryzen 7 6800H en QHD IPS kost 1459 euro. Het supersnelle scherm van deze laptop en de goede specs maken het een ideaal apparaat voor competitief gamen!

Ben je op zoek naar een budget gaming laptop? De ASUS TUF F15 is te koop voor 587 euro. De laptop heeft een Intel core i5 10th gen en een GTX1650 als graphics card. De laptop maakt gebruik van 8GB ram en heeft een opslag van 512GB op een snelle SSD. Ook heeft het scherm een refresh rate van 144HZ wat ideaal is voor gamen. He is ook mogelijk om de RAM zelf uit te breiden als je meer werkgeheugen nodig hebt op je laptop.

De Acer Nitro 5 is een laptop met veel verschillende opties, waardoor je een model kan kiezen dat perfect is voor jou. Zo heb je bijvoorbeeld een model voor de beginnende gamer:

maar ook voor een gemiddelde gamer :

Het model van de beginnende gamer maakt gebruik van een Ryzen 5 5600H processor, 8GB ram en een RTX 3050 graphics card. Voor de gemiddelde gamer heb je 2 opties. Beide laptops hebben ook een Ryzen 5 5600H, hebben 16GB RAM, en een SSD van 512 GB. Het verschil zit echter in de videokaart en refresh rate van de monitor. Het ene model heeft een refresh rate van 60Hz en een RTX 3050, en het andere model een RTX 3060 met 144Hz als refresh rate.

Welke games kan je spelen op de laptops?

Het verschil tussen de MSI GF63 met i5 en i7 processor is dat het model met de i7 meer geschikt is voor mensen die veel first person shooters spelen. Deze laptop kan spellen zoals Fortnite, PUBG, Destiny2, Call of Duty Warzone en nog veel meer aan op middelmatige grafische instellingen. Avontuur spellen zoals Fallout of Assassins Creed kunnen zelfs gespeeld worden op hoge settings zowel als de meeste andere spellen. Op de MSI GF63 met een i5 kan je first person shooters vaak alleen op lage settings spelen en de rest op medium settings, met uitzonderingen van sportspellen zoals FIFA die op hoog kunnen.

De ASUS ROG Strix G15 heeft ongeveer dezelfde specificaties als de MSI GF63. Het verschil ligt echter in de AMD-processor en de RTX 3060 videokaart. Als je de meeste spellen speelt kan je met deze laptop een hogere FPS rate krijgen, maar de prijs van het apparaat ligt natuurlijk ook hoger vergeleken met de MSI-laptop.

Ook de Lenovo Legion 5 kan in dezelfde klasse worden geplaatst. Het apparaat maakt gebruik van een RTX 3050 videokaart en een erg goede i5 processor en 8GB ram. Ook op dit apparaat kan je de meeste spellen op high settings spelen met een uitzondering van de meeste first person shooters.

De Acer Nitro 5 voor de gemiddelde gamer valt in deze categorie. Het model mte de GTX 3060 haalt natuurlijk iets betere resultaten, en het 144HZ scherm van dit model is iets meer geschikt voor first person shooters. Beide modellen zijn echter ideaal voor het spelen van elke games op high settings, met een uitzondering van first person shooters die beter op medium settings kunnen worden gespeeld.

De Acer Nitro 5 voor de beginnende gamer is geschikt voor indie games en sport games op hoge settings, first person shooters op lage settings en de rest op medium. Het is de ideale laptop als je niet te grote spellen speelt. Dit geld ook voor de ASUS TU F15, hoewel deze vaak een lagere FPS rate heeft.

Aan de hand van deze specificaties kan je de beste gaming laptops voor jou kiezen. Afhankelijk van je voorkeuren en het type spellen die je graag wilt spelen op je laptop kan je het ideale model kiezen.

PC betaalbaar de manier om betaalbaar computers en laptops te kopen
Logo
Enable registration in settings - general