Beste gamelaptop 2022: Legion5 17ITH6

Beste gamelaptop 2022: Legion5 17ITH6

Wij vinden dat de Legion 5 17ITH6 de beste gamelaptop van 2022 is. Hij beschikt namelijk over een octacore(8 cores) processor die in de turbo stand wel 4.6 GHZ kan halen. Dit maakt hem niet alleen geschikt om te gamen, maar het is ook een prima laptop waarmee je kunt multitasken. Bovendien beschikt hij over 16 GB RAM geheugen wat ook boven gemiddeld is. Meerdere programma’s of zware programma’s zoals een Adobe Photoshop 2022 zijn geen probleem voor dit model.

Daarnaast beschikt hij over de Nvidia GeForce RTX 3050 videokaart. Deze is speciaal ontworpen voor de allernieuwste PC games en beschikt over het special G6 geheugen. De videokaart biedt dus ondersteuning voor extra RAM geheugen tot GDDR6. Ook beschikt deze videokaart over Raytracing een techniek die ook op de Playstation 5 zit.

Waarom juist deze laptop zo goed is

De beste gamelaptop van 2022 is de Lenovo Legion5 17ITH6. Door de combinatie van de Intel Core i7 CPU met de Nvidia videokaart weet hij super snel te presteren. Deze 2 onderdelen zijn voor elkaar gemaakt en zorgen voor super scherp beeld, maar ook snelle prestaties. Daarnaast heeft deze laptop een vervingssnelheid van 60 Hertz die je zeker nodig gaat hebben voor de nieuwste computer games. Deze processor kost nieuw al 435 euro en de GPU ook wel bekend als videokaart kost als 250 euro nieuw. Hierdoor heb je echt waar voor je geld met deze laptop.

Daarnaast beschikt hij ook over 24MB L2 cache ook wel bekend onder de naam Smart Cache bij Intel. Hierdoor kun je nog sneller gamen! Ook als je online gaat gamen merk je direct een wereld van verschil. Hij beschikt namelijk over 8 gigatransfers, wat gelijk staat aan 64 GB per seconde, mits je internetprovider dit ondersteund. De multiplayer games blijven het beste. Daarom is dit echt onmisbaar, zeker als je het tegen je vrienden wil opnemen. Iedere seconde telt in een game!

Lenovo Legion 5 17ITH6
Bovenaanzicht

De opslag capaciteit en videokaart

De opslagcapaciteit van de beste game laptop 2022 Legion5 17ITH6 is 512 GB. Maar in tegenstelling tot veel andere merken heeft deze laptop geen HDD, maar een SSD. Dit zorgt ervoor dat het besturingssysteem Windows 11 ook echt snel opstart. Bovendien merk je dit ook terug tijdens het gamen. Want als je diverse games speelt en installeert dan heb je deze opslag zeker hard nodig. Bovendien gebruiken deze schijven een stuk minder energie, waardoor de accu ook weer langer meegaat. Met de stijgende prijzen voor stroom is dit dus geen overbodige luxe.

De Nvidia GeForce RTX 3050 is ook niet zomaar een videokaart. Deze beschikt namelijk over 6 GB aan extra werkgeheugen. Dit zorgt dus in principe voor een taal van 22 GB en dat merk je echt tijdens het gamen. Ook merk je dit als je wil schakelen tussen verschillende games of andere apps. Bovendien kun je met de Nvidia Studio ook nog eens je creativiteit verbeteren. Denk hierbij aan het bewerken van foto’s en video’s.

Een gamelaptop die echt zijn verwachtingen weet waar te maken!

Eindoordeel beste gamelaptop 2022: Legion5 17ITH6

Ons eindoordeel over de beste gamelaptop van 2022 de Lenovo Legion5 17ITH6 is als volgt:

  • Snelle opstartijd van het besturingssysteem, software en games
  • De videokaart zorgt voor snellere laadtijden op grafisch gebied
  • Het extra werkgeheugen zorgt voor optimale prestaties, ook wanneer je meerdere apps draait
  • Met de octacore Intel i7 processor kun je er weer een aantal jaren tegenaan
Eindoordeel


8.5Expert Score
beste gamelaptop 2022: Legion5 17ITH6

Een super snelle gamelaptop met 16 GB Ram geheugen en een octacore Intel Core i7 CPU die in turbo 4.6 GHZ haalt!

Ontwerp
7.5
Prestaties
9
Gaming
9
Foto bewerking
8
Prijs
9

PC betaalbaar de manier om betaalbaar computers en laptops te kopen
Logo
Enable registration in settings - general