Adobe Lightroom Classic

Adobe Lightroom Classic is een programma waarmee je snel je foto's kunt omtoveren in een kunstwerk. In een handomdraai maak je van een foto een coverfoto!
€49,99 Koop Nu
1

Adobe Lightroom Classic

Fotobewerkingsprogramma Lightroom 6

Wij kunnen je het fotobewerkingsprogramma Adobe Lightroom Classic (Lightroom 6) zeker aanraden. Dit is hobbymatig, maar ook professioneel in te zetten. Het werkt een stuk eenvoudiger als Adobe Photoshop 2022. Deze software is er voornamelijk op gericht om foto’s te organiseren en het beeld te manipuleren. Photoshop is een vak apart en dat kost vaak weken achter de computer zitten om het onder de knie te krijgen. Dat is bij Lightroom slechts een paar uurtjes. Echter wil dit niet zeggen dat de software slechter is. Integendeel het is gewoon een stuk makkelijker in gebruik. Dit is dan ook de reden dat veel bedrijven, mensen, maar ook beeldende kunstenaars deze software gebruiken.

Ook beschikt hij over een ingebouwde tool waarmee je het snel op de sociale kanalen zet. Zo sla je de foto niet alleen op, maar je deelt hem ook meteen. Je hoeft dus niet meer te scrollen om hem tevoorschijn te halen en dat scheelt kostbare tijd als je heel actief op de socials bent. Bovendien is het een niet destructief fotobewerkingsprogramma. Dit betekend dat als je een fout maakt je dit makkelijk weer terug kunt draaien. Hij beschikt over tientallen tools waarmee je de achtergrond kunt bewerken, maar ook voor de kleuren. Alles wat je in de basis voor niet profesioneel grafisch werk nodig hebt zit erin.

Ook te gebruiken op Android en ios smartphones

2

Wat kun je met deze software?

De belangrijkste functies

Veel mensen gebruiken Adobe Lightroom Classic om meer details zichtbaar te maken. Dit kun je doen met de verschillende HDR tools die dit programma heeft. Zo kun je de belichting helemaal naar eigen wens instellen, maar ook kun je een filter gebruiken waarmee je de foto bijwijzen van spreken zwart wit maakt. Ook kun je van verschillende losse foto’s een mooi panorama foto samenstellen. Dit is niet alleen mooi voor op de socials, maar ook voor bijvoorbeeld een canvasdoek. Tevens beschikt het programma ook over een gezichtsherkenning gedeelte. Je stelt daarmee eenmalig in hoe de persoon op de foto heet. Als je meerder foto’s wil gaan bewerken dan herkent hij in het vervolg ook de gezichten van deze personen en dit hoef je er dus niet handmatig meer bij te zetten.

Het programma staat vooral bekend om de snelheid. Hij heeft iets minder tools als photoshop, maar veel mensen missen deze niet eens. Hierdoor zie je ook sneller het resultaat en zeker als je meerdere foto’s bewerkt dan scheelt dat heel wat tijd. Ook zijn er meerdere filters te verkrijgen in dit programma. Er zijn er daar honderden van waarmee je nog meer karakter en diepgang geeft aan de foto die je gemaakt hebt.

3

De belangrijkste eigenschappen

Wat kun je met dit programma?

Bedrijven en personen in het algemeen gebruiken Adobe Lightroom Classic vooral voor het snel en efficient bewerken van een foto. Het grote voordeel is dat je snel het resultaat kunt zien. Met een goede computer of laptop loopt het naadloos in elkaar over. Bovendien kun je ook als je niet tevreden bent snel terugkeren naar het origineel. Zo kun je kijken of een ander filter of lichteffect net wat mooier is. Maar de HDR functie is toch wel de meest gebruikte. Hiermee haal je uit een enkele foto de meest fijne details.

Zo kan je bijvoorbeeld de kleuren op de achtergrond een stuk scherper maken. Eventueel kan je ook andersom werken door ze juist donkerder te maken voor een huiselijkere sfeer. Daarnaast kun je ook een HTML 5 web galerie maken. Deze foto’s kun je dan bijvoorbeeld goed optimaliseren voor op een website of webshop te plaatsen.


4

Beoordeling Adobe Lightroom Classic

Ons oordeel

Ons team is het erover eens dat Adobe Lightroom Classic zeker een 7,4 verdiend. Dit omdat je in principe alle basistools tot je beschikking hebt voor het bewerken van foto’s. Bovendien is het ook de helft goedkoper om dit programma aan te schaffen als Photoshop. De meeste mensen gebruiken dit programma niet dagelijks en soms nog niet eens maandelijks. Een goedkope prijs is dan echt de doorslaggevende factor. Bovendien worden de foto’s vaak opgespaard om ze allemaal achter elkaar te bewerken. Wat dat betreft vinden wij Lightroom toch een stukje sneller werken. Het resultaat mag er bovendien ook zeker wezen.

Het is ook super handig dat hij beschikt over een gezichtsherkkening functie. Hiermee kun je nu, maar ook in de toekomst makkelijk je foto’s organiseren. Het programma laat dan namelijk meteen de naam zien en zodoende kun je het ook goed opslaan. Bovendien is het dan ook in een oogopslag duidelijk met wie je de foto’s moet delen. Eventueel zit er zelfs een ingebouwde functie in voor het delen van foto’s op social media.

PC betaalbaar de manier om betaalbaar computers en laptops te kopen
Logo
Enable registration in settings - general